Rijnland Ziekenhuis Alphen

zorg18bewerkt

In opdracht van Rijnland Zorggroep heeft Adviesbureau J. Vriesema directie gevoerd over de nieuwbouw en renovatie van het Rijnland Ziekenhuis te Alphen aan den Rijn.

Het gebouw bestaat uit een daghospitaal en twee verdiepingen die ingericht zijn als zorgafdelingen. In het complex zijn een drietal OK kamers opgenomen en een afdeling voor dagverpleging. Verder omvat het complex een aantal polies, een revalidatie afdeling, een gebouw ten behoeve van commerciele ruimten, een parkeergarage.

In eerste instantie zijn een parkeergarage gebouwd en een gebouw ten behoeve van commerciele ruimten. Hiervoor was het noodzakelijk dat er een gedeelte van het oude ziekenhuis gesloopt werd. Hierbij is een tijdelijke ingang voor het bestaande ziekenhuis gerealiseerd. Nadat de eerder genoemde gebouwen gereed waren, kon de rest van het niet te handhaven ziekenhuis gesloopt worden, waarna de tweede fase gerealiseerd kon worden. De extra uitdaging was om de verschillende fasen te bouwen, terwijl het ziekenhuis gewoon door moest draaien.

Oppervlakte renovatie plm. 1.000 m2, nieuwbouw plm. 12.000 m2. Totale bouwkosten plm. € 25,0 miljoen.

    

  

Labels
Bouwmanagement
Zorg

« Terug naar projecten overzicht

Scroll naar boven