Projecten

Kies uw categorie:

 
 

« Terug naar projecten overzicht

Amsterdam VUMC Imaging Center

amsterdam_umc_imaging_center.jpg

Adviesbureau J. Vriesema heeft de bouwdirectie voor dit project verzorgd. Het gebouw huisvest ondermeer vier cyclotrons, diverse RA-GMP gebieden en een zeer uitgebreide afdeling radiologie. Na de oplevering in maart 2019 heeft bureau J. Vriesema de benodigde aanpassingen voor de modaliteiten begeleid.

Op 23 september 2019 heeft het Amsterdam VUMC Imaging Center haar deuren geopend voor de eerste patiënten. Het is voor Nederland en Europa een uniek Center waar de meest innovatieve beeldvormende medische technieken samenkomen voor gezondheidszorg en weterschappelijk onderzoek. In het Center zijn er op het gebied van diagnoses stellen de nieuwste technieken aanwezig. Dit geeft radiologen en artsen de mogelijkheid om beter de anatomische structuren en de fysiologische, metabole en moleculaire processen van het menselijk lichaam te onderzoeken. Zo kunnen zij de juiste behandeling op het juiste moment aan de patiënt geven.

Ook uniek is het laboratorium. Hier wordt medisch en farmaceutisch onderzoek gedaan, dat onder meer bedraagt aan het verminderen van de kosten van medicijnontwikkeling. Dit maakt de behandeling doelgerichter.

De goed ingerichte en toegeruste radio-farmaceutische productieomgeving maakt de productie van medische isotopen mogelijk. Hier heeft de hele medische wereld baat bij; er worden unieke isotopen gemaakt die door het hele land geleverd worden. Amsterdam VUMC Imaging Center is de enige plek ter wereld waar productie, behandeling en onderzoek in één centrum zijn samengebracht.

Het Amsterdam UMC Imaging Center heeft de architectuurprijs Zorggebouw 2020 gewonnen.

Verdere gegevens

Opdrachtgevers: VUMC
Architecten: WiegerinckPro
Constructeur: RHDHV
Plm: 12.000 m2
Bouwtijd: 30 maanden

amsterdam_vumc_imaging_center.jpg

Labels
Bouwmanagement
Bouwvoorbereiding
Utiliteit
Zorg

« Terug naar projecten overzicht

Offerte aanvragen

Heeft u een specifieke situatie die maatwerk verlangt, of wilt u eerst vergelijken, vraag dan een offerte aan.

Offerte aanvragen

Samenwerking

Adviesbureau J. Vriesema heeft een jarenlange samenwerking met:

Contactgegevens

Stadionweg 43 A-1
3077 AS Rotterdam

Telefoon +31(0) 10 482 32 38
E-mail info@jvriesema.nl

Scroll naar boven